Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Trollech

7. 2. 2007
Trollech je plzeňská blackmetalová skupina. Byla založena na podzim roku 1999 dvěma plzeňskými muzikanty, Lordem Morbivodem (kytara, zpěv) a Asurou Godwar Gorgon's Rayem (baskytara, zpěv), v letech 2001-2006 zde také působil druhý kytarista Johannes.
Členové kapely jsou stylizováni do podoby strážců říše Trollech, prastaré lesní země, v níž dodnes přežívají bájné magické bytosti. Jejich písně jsou hrané působivým stylem, místy dunivým, místy syrovým. Texty, v drtivé většině v češtině a chrčené typickým blackmetalovým growlem, velebí přírodu, lesy, stromy, zvířata a živly, využívají mimo jiné i regionální pověsti, jsou spjaté s určitými místy (hrad Radyně apod.) a urputně se brání vlivům soudobého světa.
Trollech nikdy neměl bubeníka, drtivá většina bicích je nahraná pomocí automatu. Na albu Skryti v mlze sice vystupuje živý bubeník, ovšem pouze hostující. V současné době má Trollech dva členy, Asuru a Lorda Morbivoda. V prosinci 2006 Trollech představili na brněnském Metalswampu nového kytaristu Kofiho a dle slov kapely by se měl stát stálým členem, stejně jako bubeník Lord Sheafraidh ze Stínů plamenů

Diskografie
Dech pohanských větrů (demo) - 2000
Ve hvozdech - 2001
Synové lesů - 2002
Tváře stromů (EP) - 2003
V rachotu hromů - 2003
Tumultus (Split 7" EP se Sorath) - 2005
Svatoboj - 2006
Skryti v mlze - 2006